Chok


Livets Fodspor


Exam. Psykoterapeut ~ Matthias Axelsen


Psykoterapi ~ Parterapi ~ Danseterapi ~ Personlig udvikling


 

Chok

 

Har du været udsat for en traumatisk oplevelse!

 

Har du været udsat for chok eller en traumatisk oplevelse, kan den påvirke dig i mange år - ja, hele livet. En traumatisk oplevelse kan være lille for eksempel en vaccination hos lægen, eller den kan være stor for eksempel en trafikulykke.

 

Traumatiske oplevelser kan også være forældres svigt i barndommen, overskridelse af seksuelle grænser, at blive mobbet af kammerater.

 

Terapi er den helt rigtige hjælp, enten det er kortvarige, afgrænset, chokerende oplevelser, eller vedvarende traumatiske hændelser over flere år.

 

Når du bliver udsat for traumer og chokerende oplevelser, er det en almindelig reaktion, at "fryse til is" - blive handlingslammet, en ubevidst måde, at beskytte sig selv på. Nogle prøver efter chokket, at glemme det der skete, men kroppen husker, og vil reagerer efter kortere eller længere tid. Forsøget på at glemme kan være så effektivt, at det bliver en fortrængning, og efter flere år kan traumet - helt uventet - dukke op i bevidstheden.

 

Symptomerne på chok og traume er: hjertebanken, sitren og uro i kroppen, hurtig overfladisk vejrtrækning hvor åndedrættet kan ikke følge med. Det du mærker, er symptomer på panik og angst, som stammer fra det sympatiske nervesystem, som er i alarm.

 

I terapien vil vi arbejde nænsomt med det du har oplevet, så du bearbejder det der skete. Ved at påvirke det parasympatiske nervesystem vil du falde til ro, så du kan føle dig afslappet og veltilpas -så du igen kan fungerer normalt i din almindelige dagligdag.

 

I Chok- og traumeterapi indgår både samtaleterapi og kropsterapi.

Psykoterapeut MPF

Matthias Axelsen

Pris for private klienter i psykoterapi:

kr. 800,- pr. session som er

på 1 1/4 time.


Psykoterapi:

ring og få en aftale til terapi

på tlf. 21 26 11 20

matthias@livetsfodspor.dk"Ha' Tillid og Tro

~

Dit Liv vil Gro!"

 

 


Psykoterapi foregår via

Skype eller Zoom

 

Telefon +45 21 26 11 20 ~ matthias@livetsfodspor.dk