Kærligheden


Livets Fodspor


Exam. Psykoterapeut ~ Matthias Axelsen


Psykoterapi ~ Parterapi ~ Danseterapi ~ Personlig udvikling


 

Kærligheden

  

Kærligheden er noget, som kan være så dejligt!

 

Kærligheden er en følelse som kan være så dejlig, en tilstand vi længes efter at opnå igen og igen - men som også kan være svær at finde ud af og svær at være i.

 

Du har måske oplevet at have følelsen af, at du mister dig selv i et kærlighedsforhold. Du kan tro, at du mister din frihed - bliver opslugt, og du bliver utryg i forholdet. Måske synes du ikke, at du bliver set og hørt som den du er, du føler at det er dig, der giver det hele ind i forholdet, og befinder dig i en tilstand domineret af tanken om, at ingen forstår dig. Du føler dig måske afvist eller svigtet.

 

Ofte bliver vi ved med at gå ind i den samme type forhold, gentage de samme mønstre og tage de samme roller. Vi "falder for" de samme typer, med den samme personlighed, af helt bestemte grunde, som blandt andet kan findes i vores barndom.

 

I intime relationer påvirker vi hinanden, og der kan skabes en ubalance, hvor vi repræsenterer hinandens modpoler. Selv om du inderst inde ser dig selv som værdifuld, kan du ubevidst vælge et forhold, hvor du bliver overset, afvist eller svigtet og undgår at udleve dine ressourcer.

 

Nogle bliver lynhurtigt forelsket og "mister alt fornuft". Signaler om at den udvalgte har et misbrug, er voldelig, eller utro, vælger vi ubevidst at overse.

 

I et parforhold er det vigtigt, at der over tid er balance mellem at give og tage. Når vi er i kontakt med med kærligheden til os selv, kan vi give kærlighed fra hjertet uden forventninger om en modydelse - det nærmeste vi kan komme på ubetinget kærlighed.

 

Healing af kærlighedsrelationen vil ske, når vi er parat og åben for at skabe forbindelse med hinanden især i de områder, som vi har det  svært med og helst vil gemme væk. En forudsætning for at åbne for disse felter er, at vi bliver mere tydelige der, hvor vi plejer at være uklar, diffus, tavs, kritisk eller hvor vi trækker os væk fra hinanden.

 

Selvfølgelig giver det nydelse, at mærke sin kærestes kærlighed, og bliver den givet og modtaget uden betingelser, er der overskud af ressourcer i parforholdet - det bedste grundlag for en god fremtid sammen.


Psykoterapeut MPF

Matthias Axelsen

Pris for private klienter i psykoterapi:

kr. 800,- pr. session som er

på 1 1/4 time.


Psykoterapi:

ring og få en aftale til terapi

på tlf. 21 26 11 20

matthias@livetsfodspor.dk"Ha' Tillid og Tro

~

Dit Liv vil Gro!"

 

 


Psykoterapi foregår via

Skype eller Zoom

 

Telefon +45 21 26 11 20 ~ matthias@livetsfodspor.dk