Sex og Samliv


Livets Fodspor


Exam. Psykoterapeut ~ Matthias Axelsen


Psykoterapi ~ Parterapi ~ Danseterapi ~ Personlig udvikling


 

Sex og Samliv

  

Føler du ikke, at du bliver set, hørt og forstået af din partner?

 

Er i glade for hinanden, fungerer hverdagen, men har I svært ved at finde hinanden seksuelt? Er I gået i stå, har mistet gnisten og det seksuelle, så I er blevet venner og forældre i stedet for kærester.

 

Som forældre kan det være svært, at få tid og ro til at nyde hinanden. Ved det første barns fødsel, ændre tilværelsen sig radikalt, og parforholdet og det seksuelle samvær bliver nedprioriteret. Stort set alle vågne timer drejer sig om barnet, og man kan undrer sig over, hvad tiden blev brugt til, før den nye status som forældre blev dominerende. Med god grund er tilværelsen vendt på hovedet, og sådan skal det være for en periode - men risikoen opstår, hvis den periode varer ved, og I udelukkende ser hinanden som forældre.

 

Børnene bliver gidsler i jeres spil og manglende evne til at bryde den onde cirkel.  Selv om I prøver at skjule det, sanser børnene alt, hvad der sker, og deres trygge fundament forsvinder. De kan nemt komme til at føle skyld og skam, som vil påvirke dem resten af livet.

 

Det seksuelle er et helt grundlæggende behov, der kan få mere eller mindre plads, afhængig af den aktuelle livsperiode. Nogle par vælger at leve som hinandens bedste venner, og fravælger seksualiteten. Ved fravalget mister I intimitet, fysisk nærvær og bekræftelse, som er en vigtig del af at være elskende. Parforholdet mister den særlige gnist, og fravalget kan medføre ligegyldighed, skænderier eller misforståelser. I kan opleve, at det kan føles langt nemmere når I ikke er hjemme, og det kan være fristende, at indlede et uforpligtende kærlighedsforhold - med en ny partner.

 

I parterapien kan I vælge hinanden påny. Finde ind til hvem I var og er, genfinde jeres kærlighed, og give plads til at mærke de glemte følelser. Seksualiteten vil spire når I kan rumme det, og I får mulighed for at indlede et nyt seksuelt forhold - med hinanden.


Psykoterapeut MPF

Matthias Axelsen

Pris for private klienter i psykoterapi:

kr. 800,- pr. session som er

på 1 1/4 time.


Psykoterapi:

ring og få en aftale til terapi

på tlf. 21 26 11 20

matthias@livetsfodspor.dk"Ha' Tillid og Tro

~

Dit Liv vil Gro!"

 

 


Psykoterapi foregår via

Skype eller Zoom

 

Telefon +45 21 26 11 20 ~ matthias@livetsfodspor.dk